.: Peter V. Brett még tartogat ötleteket a tarsolyában

A sikeres amerikai író, Peter V. Brett regénye, a The Core (ami szabad fordításban annyit jelent, hogy A mag) eddig augusztus 15-ei megjelenéssel volt meghirdetve külföldön. Az időpontot azonban most arrébb csúsztatták. A regény az Egyesült Királyságban szeptember 28-án, az Amerikai Egyesült Államokban pedig október 3-án fog megjelenni.
Ha kíváncsiak vagytok a regény külföldi borítóira, akkor kattintsatok az alábbi linkre:


Magyar megjelenésről sajnos még a negyedik résszel kapcsolatban is csak annyit lehet tudni, hogy nem idén lesz. Reménykedem benne, hogy ha jövőre lefordítják, akkor kevesebb gépelési hiba lesz benne, mint a Napháborúban volt. Mert azzal a könyvvel az volt az egyedüli problémám. Meg egy kicsit még a fordítóváltást is nehezményeztem.

Az egyesült királyságbeli borító egy részlete.

És ha már az ötödik részről szól főleg ez a poszt: a The Verge oldalán közöltek egy cikket, ahol 33 olyan sci-fi és fantasy regényt soroltak fel, ami idén fog megjelenni. Elhoztam nektek annak a fordítását, amit a The Core-ról írtak:

Nem kell az összes nagyszabású fantasy-re éveket várni. Itt van például Peter V. Brett regénye, a The Core (A mag), ami a Démon ciklus lezárása. Még csak kevés információnk van arról, hogy miről fog szólni a regény. Egyelőre annyi bizonyos, hogy ez lesz az utolsó rész. Ezt már a történet írása legelején, 2008-ban eldöntötte Mr. Brett. A könyvekben bemutatott világ azonban nem fog a feledés homályába süllyedni: az író nyilatkozott arról, hogy hamarosan egy új történetbe fog kezdeni, ami szintén ebben az univerzumban játszódik.

Megrögzött Démon ciklus rajongóként én ennek a hírnek nagyon örülök. Abban viszont reménykedem, hogy nem fog ez a történet is olyan sorsra jutni, mint a Cassandra Clare regényeiben megismert világ. Szerintem egy írónak egy idő után ildomos új vizekre eveznie, nem pedig újra és újra lehúzni egy univerzumról még a századik bőrt is.

Forrás: TheVerge.com és PVBrett.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése