.: Vajon mi lapul a lajháros dobozban? #4

Haladok tovább a Book a Sloth Club könyves meglepetés dobozairól alkotott véleményemmel, hiszen ez már a negyedik alkalom lesz, hogy írok róluk. A havi téma ezúttal a Mágikus lények voltak, amiről már az első pillanatban tudtuk a Drágámmal, hogy kelleni fog nekünk. És nem is bántuk meg a döntésünket.

Nem húznám tovább a szót. Ahogy már megszokhattátok, a továbbra kattintva eljuthattok a hosszabb véleményemig, ami mindenre kiterjed, amit a csomag tartalmazott. ;)


Ismét nem a kis lakunkban sikerült kibontanunk a dobozt, hanem ezúttal átutazta velünk a nagyvárost, miután felvettük a Pick Pack Pontról, és az egyetemen ugrottunk neki, meghúzódva az egyik ablak párkányánál. Ahogy óvatosan felnyitottuk a fedelet, ezúttal piros csomagolópapír fogadott minket. Ahogy már megszokhattuk, a tartalmat bemutató kártya bukkant fel először, ami hihetetlenül aranyosra sikeredett. Nagyon cuki rajta az unikornis meg a felirat, a hátulján pedig az alvó sárkány is édes - az utóbbit természetesen csak azután láttuk meg, hogy az egész tartalmat saját magunk felfedeztük. ;)

A legnagyobb meglepetésünkre először egy Dobbys bögre szúrta ki a szemünket. Nem hittük volna, hogy a magyar csomagban is lesz ilyen termék, mert úgy olvastuk, hogy csak az angol dobozok tulajdonosai örülhetnek majd ennek, de igazán kellemesen csalódtunk. A pohárnak a házimanót ábrázoló kép díszíti az oldalát, illetve egy angol idézet, mely így szól: "Dobby will always be there for you" (amit nagyjából úgy fordítanék, hogy "Dobby mindig ott lesz neked".) Mivel mind a ketten szeretjük a Harry Pottert, így jó helyre került a bögre. Csak kérdéses, hogy lesz-e bátorságunk használni is, mert azért aggódnánk, hogy baja esne használat közben.

Ahogy kiemeltük a bögrét, valami megzörrent a belsejében. Ahogy felfordítottuk, felfedeztünk a belsejében egy Funko Pop! kulcstartót, ami ezúttal egy kis orrontó furkászt ábrázolt. Annyira aranyos, hogy azóta már kikerült az előző hónapban kapott Hermionés rajongói alkotás mellé. Nem lenne szívem ráakasztani a kulcsaimat, nehogy valami baja legyen, dísznek viszont tökéletes. Jól megvan a könyvespolcomon a nagytesója mellett, akit még a tavalyi születésnapomra kaptam.

Ezúttal egy kis nassolnivalót is kaptunk: Trollok vagy Minyonos csomagolású - tulajdonképpen mindegy lett volna, hogy melyiket kapjuk, mert egyik animációs filmet sem ismerjük - robbanós cukorka és nyalóka volt még a dobozban. Nekünk az előbbi jutott, és a barátnőm már el is fogyasztotta. Ha minden igaz, akkor epres íze volt, és a Drágám finomnak találta. Sajnos nem Bogoly Berti-féle mindenízű drazsé lapult a csomagban, pedig milyen vicces lett volna, ha attól is kell tartanunk, hogy valóban troll íze van-e? :D

Az a termék, ami ezúttal a legjobban tetszett, egyértelműen az unikornisos párnahuzat volt. Ismét angol felirat áll rajta: "Always be yourself... Unless you can be a unicorn, then always be a unicorn" (azaz "Mindig add önmagad... Egészen addig, amíg nem lehetsz unikornis, mert akkor maradj örökké az.") Szép kék színe van, és már várom, hogy vegyünk hozzá egy párnát, amire ráhúzhatjuk, mert jó dísze lenne a szobánknak. :)

Volt még a csomagban egy szép, szintén kék színű, feketén fogó madártoll alakú íróeszköz is. Igazán aranyos, bár kissé szokatlan fogása van. Régies hatásúak a vele alkotott betűk; olyan, mint amikor régi filmekben fogalmazzák meg a szereplők a leveleiket, és pergamenre róják a gondolataikat. Egy picit talán folyós benne a tinta, de ez pont hozzáad az elegáns stílushoz.


Az elmaradhatatlan termékekből, vagyis a könyvjelzőkből ezúttal ismét kettő volt, bár a szokásához híven az egyik - és épp az, amelyik a könyvhöz kapcsolódik - elbújt a regényben. Valahogy egy termék mindig meg akar szökni előlünk. :D A Libropolis szó szerepel az elején, ami a regény helyszíne. Csodaszép a felirat mögötti textúra - olyan, mint egy régi papír -, a hátulját pedig nagyon szép minták díszítik. Elég nagy könyvjelző, és ami még tetszik benne, hogy jó vastag papírra nyomtatták. Az ilyeneket szeretem igazán. Úgy gondolom, ezek tudják a legjobban ellátni a feladatukat.
A másik könyvjelző szintén kék - ahogy elnéztem, a termékeknél ezúttal ez a szín uralkodott -, és az egyik felén egy tengeri csikó látható, a másikon pedig sellők. Szép lett ez is, bár kissé vékony papírra sikerült nyomni, úgyhogy ha választanom kellene kettejük közül, hogy melyiket használjam, akkor az előbbit raknám bele egy regénybe.

És mielőtt leleplezném magát a könyvet, megemlíteném, hogy ezúttal egy előszót kaptunk, amit az író fogalmazott meg. Vannak a szövegben hibák, de manapság melyik nyomtatott anyagban nincsenek? :P Tetszik még az is, hogy a lap hátulján feltüntették, hogy az író mindössze annyit kért ezért cserébe, hogy küldjenek neki is egy dobozt. :D

És akkor elérkeztünk a csomagok legérdekesebb részéhez: magához a könyvhöz. Ezúttal Kai Meyer műve, A betű mágusa szerepelt a dobozban. *.* Az előzőhöz, vagyis A homok leányához hasonlóan ezt is a Maxim könyvkiadó adta ki.
A regény kinézetétől egyszerűen lehidaltam! Annyira szép a borítója, hogy biztosan bekerül a 2018-ban a könyvespolcunkra rakott legszebb könyvek közé nálam. :) Mesés az aranyozott szöveg, illetve a minta rajta, és ahogy kinyitom, a borító túloldala is csodaszép (egy könyvespolc szerepel rajta tele olvasnivalóval.) Mivel eleve kinéztem már, hogy egyszer majd megveszem a Drágámnak ezt a regényt - Harry Potter rajongóknak ajánlják, szóval úgy gondoltam, nem lőhetek mellé vele -, így végre az ő könyvespolcára került a dobozban lévő könyv. :) Így már neki is van Dream válogatásos regénye. De azért egyszer majd én is szívesen elolvasnám. :)

Ennyi lett volna a véleményem a februári magyar Book a Sloth Club dobozról. Ismét nagyon jó lett, és személy szerint nekem jobban is tetszik, mint az angol verzió, aminél biztos voltam abban, hogy Holly Black regényét fogja tartalmazni. Itt legalább teljesen sötétben tapogatóztam a könyvet illetően. :)

Legközelebb szakítok a hagyománnyal, és az angol csomagról olvashatjátok majd el a gondolataimat, ugyanis ezúttal arra ruháztunk be. A magyar témája a romantika miatt egyáltalán nem fogott meg minket, az Welcome to Wonderland-re viszont lecsaptunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése