.: Egy dal a kegyetlen szavakról

Úgy döntöttem, zeneajánlókat ezentúl úgy hozok majd, hogy először azt a számot mutatom be nektek egy-egy bandától, ami által megismertem őket. Igaz, hogy az EXO-nál erről már lecsúsztam, de a többieknél igyekezni fogok ezt betartani. :)
Kezdésként egy szintén dél-koreai - nem akarlak titeket szédíteni, valószínűleg k-popon kívül nem igazán fogtok itt mással találkozni -, azonban hangszereken játszó együttes, a Day6 legújabb olyan számát mutatnám meg, amihez készült videoklip. Ez pedig nem más, mint a Shoot Me.

Első hallgatásra az volt a fő gondolatom, hogy a mai világban - ahol szinte havonta hallani egy-egy lövöldözésről - eléggé merész húzás azt énekelni, hogy "lőj le!", de a dalszöveg angolul való elolvasása és a videoklip legvége láttán rájöttem a lényegére. Nem a fegyverekkel való háborúzás áll itt a középpontban, hanem egy igen fontos mondanivaló, amit ki is emelnek: "A kegyetlen szavak is fájhatnak úgy, mintha golyó ütötte volna őket."
Tehát gondoljuk meg mindig, mit mondunk, és igyekezzünk nem megbántani másokat! Sosem tudhatjuk, milyen hatással leszünk a mondandónkkal a másik emberre; az érzékenyebb lelkek talán káros döntéseket is hozhatnak miattunk, ha nem vigyázunk eléggé.

Most pedig következzék maga a szám! A meghallgatása után osszátok meg velem nyugodtan, hogy milyen gondolatokat sikerült bennetek ébresztenie. :)



Megosztanám veletek még a dalhoz tartozó rövid történetet is: ez volt az első szám, amit a Day6-től teljes egészében hallottunk a Drágámmal. A k-popos találd ki, melyik szám szól éppen játékoknak hála már sokszor láttuk a nevüket kiírva, de eddig egyik művük sem ragadta meg úgy a figyelmünket, hogy végig is akarjuk hallgatni. Ezzel azonban más volt a helyzet. Ama néhány másodperc alatt, amíg megmutatták, hogy melyik számot is kellett volna kitalálnunk a mutatott részletből, a hullámos papagájunk annyira hangosan és lelkesen kezdett el rá csiripelni, hogy muszáj volt végignéznünk a klipet is hozzá. Szerelem volt első hallásra a részemről, akárcsak a Clapnél a Seventeentől - de erről majd később még mesélek. ;)

Ha valaki kíváncsi arra, hogy kik a kedvenceim innen, akkor a válaszom Jae és Wonpil, vagyis a vörös hajú szintetizátoros és a kék hajú gitáros. Néhány jelenetnél pont kettejüket lehet látni egymás mellett, szóval remélem, nektek is sikerül beazonosítani őket. :) Az utóbbi srácot egyébként azért is kedvelem, mert a barátnőm regényében végül ő lett az, akit a javaslatomra kiválasztott az egyik karaktere megformálójának. És ha már valamilyen pozitív érzelem kapcsolódik az egyik taghoz, akkor elég nagy az esély rá, hogy az együttest is megszeretjük. :)

3 megjegyzés:

  1. Én a 좋아합니다-t (I like you) még szerettem tőlük korábban. 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt tudom. :) Bár én azt is csak a kitalálós játékokban hallottam. De úgyis megismerjük majd tőlük a többi számukat is. :) Egyébként most sikerült elérned, hogy az általad koreaiul leírt kifejezés menjen énekelve a fülemben. :D

      Törlés